"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДФС хоче стягнути з "Центренерго" 464 мільйони заборгованості

Четвер, 18 лютого 2016, 16:51

Державна фіскальна служба просить Окружний адміністративний суд Києва стягнути з державної енергогенеруючої компанії "Центренерго" податкову заборгованість в розмірі 463,998 млн гривень.

Про це йдеться в ухвалі суду від 4 лютого, оприлюдненому в Єдиному держреєстрі судових рішень, передають Українські Новини.

Вид податкової заборгованості та період, за який вона сформувалася, в документі не вказані.

З першого разу суд не прийняв заяву Фіскальної служби до розгляду, посилаючись на відсутність підтвердження сплати судового збору.

Реклама:

Як повідомлялося, до складу "Центренерго" входять три ТЕС: Вуглегірська (Київська область), Зміївська (Київська область) і Трипільська (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7 660 МВт, це близько 14% від загальної потужності електростанцій України.

78,289% акцій компаній належить державі.

Як повідомлялося, раніше глава Міненерго заявив, що приватизація ПАТ "Центренерго" може відбутися в найближчі півроку.

Як писала "УП",  енергетична компанія "Енергомережа", яку пов'язують з братами Суркісами почала скупку боргів у "Центренерго" і Одеської ТЕЦ через пов'язані кредиторські компанії.

Раніше, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що вартість енергогенерувальної компанії "Центренерго" за останні п'ять років знизилася уп'ятеро - до 200 млн доларів, подальше затягування її приватизації недоцільне.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: