Держгеонадр відновила дію ліцензії на одному з родовищ "Укрнафти"

Субота, 13 лютого 2016, 15:46

Державна служба геології та надр України відновила дію ліцензії на Юріївському родовищі.

Про це йдеться у повідомленні.

"Державною службою геології та надр 12 лютого прийнято наказ №42, згідно з яким внесено зміни до наказу №16 року "Щодо зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами" в частині зміни дати набуття ним чинності стосовно спеціального дозволу на користування надрами Юріївського родовища", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, дату зупинення перенесено на 25 лютого 2016 року.

Реклама:

"На даний час ПАТ "Укрнафта" терміново здійснює заходи щодо поновлення видобутку природного газу. Сподіваємось, що місцева громада вже найближчим часом отримає газ для опалення будинків, дитячих садків, лікарень тощо", - заявили у компанії.

"Вирішення питання подальшого користування надрами Юріївського родовища буде відбуватись в порядку, передбаченому діючим законодавством України", - повідомляє прес-служба.

Пізніше у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості повідомили, що постачання газу до низки споживачів Магдалинівського району Дніпропетровської області буде налагоджено за альтернативною схемою.

"Міністерство енергетики узгодило з Державною службою геології та надр відтермінування на 10 днів рішення щодо зупинки ліцензій на користування низкою родовищ компанії "Укрнафта", - йдеться у повідомленні прес-служби на Facebook-сторінці.

"10-ти денний період дозволить газовикам побудувати перемичку для забезпечення постачання з іншого джерела, відповідні роботи вже розпочато", - наголосили у Міненерго.

Як повідомлялося, 12 лютого "Укрнафта" припинила видобуток нафти і газу на Юрївському, Голубовському і Лопушнянському родовищах у зв'язку з відкликанням ліцензій.

Після цього компанія повідомила, що припиняє поставки газу 1,5 тисячі абонентів в Дніпропетровській області через відкликання ліцензій.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: