Суд передав майно Одеського НПЗ в управління "Укртранснафтопродукту"

Четвер, 11 лютого 2016, 11:08

Приморський районний суд Одеси дав дозвіл на передачу рухомого майна Одеського нафтопереробного заводу, а також об'єктів, що належать ТОВ "Енергія і газ Україна", на зберігання і оперативне управління державі в особі ДП "Укртранснафтопродукт".

Про це йдеться в ухвалі суду від 5 лютого, оприлюдненому в Єдиному держреєстрі судових рішень, передають "Українські новини".

"Укртранснафтопродукт" звернувся в прокуратуру Одеської області з проханням передати йому рухоме майно і об'єкти його виробничого забезпечення 25 січня.

Зокрема, суд передав в управління "Укртранснафтопродукт" ОРУ-110 кВ (відкритий розподільний пристрій) та нежитлові будівлі енергоблоку - когенераційної установки для комбінованого виробництва теплової та електричної енергії з утилізацією атмосферного залишку вісбрекінгу, що забезпечують життєдіяльність Одеського НПЗ.

Реклама:

На все це майно 19 січня Приморським райсудом Одеси було накладено арешт.

В судовому документі також зазначено, що посадові особи Одеського НПЗ відмовилися виконувати рішення суду від 13 листопада 2015 року (про передачу нерухомого майна заводу і земельної ділянки) і покинули територію нафтопереробного заводу без передачі майна за актом опису, оцінки та передачі майна.

Таким чином, ДП "Укртранснафтопродукт" прийнято майно НПЗ за актом опису, оцінки та передачі майна підписаного в односторонньому порядку.

Як повідомлялося, 13 листопада 2015 року суд дозволив передачу "Укртранснафтопродукт" всього нерухомого майна та земельної ділянки Одеського НПЗ.

Своє рішення суд мотивував тим, що Одеський НПЗ не може забезпечити відповідні умови зберігання майна, на яке накладено арешт, для підтримки його технологічного стану.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин підтвердив намір ДП "Укртранснафтопродукт" відновити роботу Одеського НПЗ.

У 2013 році Одеський НПЗ у НК "Лукойл" купила група "СЄПЕК" Сергія Курченка, яка пізніше передала підприємство в заставу російському банку "ВТБ".

Учасники ринку нафтопродуктів пов'язують роботу ДП "Укртрансфнафтопродукт" з фігурою Сергія Тищенка - співвласника групи "Фактор" - і нардепа Сергія Пашинського.

Непрямим підтвердженням цього стала схема реалізації нафтопродуктів, за якою "Укртранснафтопродукт" підключив до продажу фірму "Укройлпродукт", яка входить до групи "Фактор", про що писала в своєму розслідуванні "Українська правда".

Сам Тищенко заперечує як тісні зв'язки з Пашинським, так і заниження ціни при продажу нафтопродуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: