"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрнафта" оскаржила опис свого майна у суді

Четвер, 21 січня 2016, 11:50

ПАТ "Укрнафта" оскаржило у Вищому адміністративному суді дії Державної фіскальної служби щодо законності опису майна компанії через податкові борги.

Про це йдеться у повідомленні ДФС.

У прес-службі нагадали, що Фіскальна служба у вересні 2015 року провела роботу щодо опису майна ПАТ "Укрнафта" в податкову заставу на суму 9,3 млрд гривень.

"Майно, згідно актів опису, зареєстровано в Державному реєстрі обтяжень нерухомого та рухомого майна", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Однак, ПАТ "Укрнафта" вживаються заходи щодо затягування процесу стягнення суми податкового боргу та блокування усіх дій органів ДФС по його стягненню у судовому порядку", - заявили у прес-службі.

Як наголошується, підприємство оскаржило дії ДФС в частині направлення податкової вимоги та прийнятих рішень про опис майна у податкову заставу.

"Процес стягнення податкового боргу ПАТ "Укрнафта" триває. Наразі справа знаходиться на розгляді у Вищому адміністративному суді. Фіскальна служба, в свою чергу, сподівається на вирішення судових справ на користь держави", - повідомили у ДФС.

Як повідомлялося, загальна сума боргу станом на 1 січня 2016 року становить понад 10,2 млрд гривень. Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ та податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!