ДФС описала майно "Укрнафти" на 9,3 мільярда гривень

Четвер, 22 жовтня 2015, 15:02

ДФС описала майно, включаючи нерухомість, газопереробні заводи, свердловини і товарну продукцію компанії "Укрнафта" на суму 9,278 млрд гривень в рамках стягнення заборгованості за податковими зобов'язаннями.

Про це в ході розширеної наради з питань погашення податкової заборгованості "Укрнафти" повідомив перший заступник Міжрегіонального ГУ ДФС- Євген Бамбізов, пишуть "Українські новини".

"Я навіть можу публічно озвучити зараз на цій нараді, що у нас увійшло до акта опису. Перелік: АЗС і нафта на 2,27 млрд гривень; квартири, будинки та інша нерухомість - 426 млн гривень; нежитлові приміщення - 420 млн гривень; ГПЗ, споруди - 1,67 млрд гривень; автотранспорт, споруди, свердловини - 2,944 млрд гривень. Останній акт опису газ - 1,634 млрд гривень... Загальна сума опису становила 9,278 млрд гривень", - сказав він.

Реклама:

За словами Бамбізова, "Укрнафта" оскаржила в суді цей акт опису.

"Підприємством це оскаржено в судовому порядку, є виграш апеляційної інстанції. Судді чомусь не вважають, що це право податкового боргу. Зараз є наше звернення в касаційну інстанцію, для того, щоб ми використали своє право на заставу майна", - додав він.

Бамбізов уточнив, що описаний був зріджений газ, вироблений на газопереробних потужностях компанії.

Обсяг газу і місце його фізичного перебування він не уточнив.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на 14 вересня 2015 загальна сума описаного майна становить 7,6 млрд грн. 

Як відомо, 1 вересня "Укрнафта" у листі заявила про зарахування своїх зобов'язань щодо сплати "Нафтогазу" дивідендів за 2014 в загальній сумі 632,304 млн гривень в рахунок зобов'язань НАКу перед "Укрнафтою" з відшкодування шкоди, заподіяної безпідставним використанням природного газу в обсязі 123 242,634 тисяч кубометрів.

Нагадаємо, 22 липня 2015 року акціонери "Укрнафта" вирішили направити весь чистий прибуток за 2014 рік на виплату дивідендів.

Як повідомлялося, ПАТ "Укрнафта" в результаті "невірних управлінських рішень" керівництва, а також створюючи штучну дебіторську заборгованість скоротила дохід за 2014 перед розподілом прибутку між акціонерами (виплатою дивідендів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: