"Ощадбанк" оскаржить штраф у 3 мільйони за операції Котвицького

Понеділок, 28 грудня 2015, 18:27

Державний "Ощадбанк" має намір оскаржити у суді штраф у 3 млн гривень, який був накладений Національним банком за порушення закону при здійсненні переказу у 40 млн доларів.

Про це "Економічній правді" повідомили у прес-службі банку.

Ощадний банк зазначає, що штраф у 3 млн гривень, не стосується законності порядку проведення операцій з переказу коштів, ініційованих нардепом Ігорем Котвицьким.

"Разом з тим, заходи вжиті НБУ не визнаються Ощадним банком та є предметом оскарження у Окружному адміністративному суді м. Києва", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі наголосили, що здійснення Банком вказаних операцій повністю відповідало законодавству.

"Задля забезпечення первинного фінансового моніторингу банком було  проведено ідентифікацію, верифікацію та вивчення клієнта, отримано всі  необхідні документи від клієнта як національного публічного діяча, в тому числі із офіційних публічних джерел, присвоєно клієнту належну високу категорію ризику", - заявили у банку.

Раніше повідомлялося, що Нацбанк оштрафував "Ощадбанк" майже на 3 мільйони гривень за порушення службовими особами банку закону при здійсненні переказу 40 млн доларів у інтересах нардепа Ігоря Котвіцького.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!