НБУ оштрафував "Ощадбанк" на 3 мільйони через скандальний переказ нардепа Котвіцького

Понеділок, 28 грудня 2015, 13:30

Нацбанк оштрафував "Ощадбанк" майже 3 мільйони гривень за порушення службовими особами банку закону при здійсненні переказу 40 млн доларів у інтересах нардепа Ігоря Котвіцького.

Про це йдеться у запиті народного депутата від "БПП" Сергія Лещенка до генпрокурора Віктора Шокіна.

"Прошу Вас повідомити, чи були вжиті заходи реагування щодо порушень, які були вчинені службовими особами "Ощадбанку", а саме стосовно непроведення перевірки походження 40 мільйонів доларів, які Котвіцький перевів на офшорний рахунок панамської компанії", - йдеться у запиті.

Як відомо, за даними народного депутата Лещенка, Котвіцький вивів 40 млн доларів на рахунки панамської компанії влітку 2015 року.

Реклама:

За інформацією Лещенка, Котвіцький поклав ці гроші на рахунок "Сбербанку Росії" ще під час Революції гідності, вони перебували там весь 2014 рік, після чого були виведені через державний "Ощадбанк", який не провів необхідну перевірку походження коштів.

Далі ці гроші випустив за кордон вже Нацбанк.

У середині жовтня стало відомо, що сам НБУ звернувся до правоохоронців з проханням розслідувати цю справу. Пізніше стало відомо, що ГПУ доручила зайнятися цією справою МВС.

Лещенко вважає, що ці кошти насправді належать Авакову, який планує на них будувати власну політичну кар'єру. На цьому фоні існує можливість конфлікту інтересів, враховуючи, що розслідування справи веде саме МВС.

Нагадаємо, в середині вересня Котвіцький раптом "згадав" про незадекларовані раніше 970 млн гривень і вніс їх в свою декларацію за 2014 рік. На думку Лещенка, мова йде про ті самі виведені з України гроші.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: