Макєєва розповіла, як зростуть акцизи на алкоголь

Понеділок, 30 листопада 2015, 15:31

Міністерство фінансів пропонує трохи більше підняти акциз на пиво і менше на міцний алкоголь.

Про це в інтерв'ю "Економічній правді" заявила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

"Ми подивилися мінімальні акцизи на пиво і міцний алкоголь в європейських країнах і на них орієнтувалися. У нас сьогодні співвідношення акцизу пива до алкоголю - 1 до 2, в Європі - 1 до 3. Ми думаємо про те, щоб підняти акциз на міцний алкоголь. Але проблема в тому, що дуже добре розвинений тіньовий ринок виробництва міцного алкоголю", - сказала Макєєва.

"Ми підвищуємо акцизи для пивної галузі, але в той же час ми суттєво знижуємо податки на заробітну плату, і люди будуть отримувати більше грошей. Тому це підвищення не буде суттєвим для громадян, які будуть отримувати більше доходів. Як пиво пили, так і будуть пити", - говорить заступник міністра фінансів.

Реклама:

Вона зазначила, що міністерство фінансів пропонує трохи більше підняти акциз на пиво і менше на міцний алкоголь.

"Я не вірю в те, що людина буде дивитися, скільки на певну суму вона зможе випити літрів пива або літрів алкоголю", - сказала Макєєва.

Відповідаючи на запитання щодо причин підвищення навантаження на пивну галузь, Макєєва заявила, що Мінфін орієнтувався на мінімальні ставки акцизу в Європі.

"Є мінімальна вимога в європейських країнах щодо акцизу до пива і до алкоголю. Просто в структурі слабоалкогольних напоїв частка акцизу дуже низька, ніж в міцному алкоголі. У пиві акциз в десятки разів нижче, ніж в алкоголі", - підсумувала заступник міністра.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: