У Яресько кажуть, що готові різати витрати

Понеділок, 30 листопада 2015, 10:45

У Міністерстві фінансів готові урізати витрати.

Про це в інтерв'ю "Економічної правди" заявила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

За її словами, у Мінфіна немає першочергової мети зібрати гроші.

"Ні, у нас немає першочергової мети зібрати гроші. Наша мета - виконати зобов'язання, які ми взяли перед нашими громадянами, бізнесом та міжнародними партнерами: не допустити зростання бюджетного дефіциту і не друкувати гроші для його покриття", - говорить Макеєва.

Реклама:

Заступник міністра зазначила, що в даному випадку завдання - виконати всі вимоги, які міністерство взяло як країна перед нашими міжнародними кредиторами і відповідати очікуванням бізнесу.

Відповідаючи на питання про урізання витрат Макеєва запевнила, що в міністерстві готові їх урізати.

"Безумовно, наша реформа (Податкова - ред.) не є нейтральною до бюджету. У нас бюджетний дефіцит становить 60 млрд грн. Тому останні два місяці ми щільно працювали з міністерства над тим, яким чином урізати ці витрати", - зазначила заступник міністра.

За її словами, Мінфіну не потрібна формальність з урізання, а потрібні конкретні реформи.

"Звичайно. Я чудово розумію міністерства. Як людина з бізнесу, я розумію, з чим пов'язані ці побоювання і небажання різати витрати. Але ми не хочемо побачити просто урізані витрати, щоб перед Мінфіном формально відзвітували про скорочення. Ми хочемо побачити конкретні реформи, які будуть проведені", - говорить фінансист.

Макеєва зазначає, що якщо просто зменшити суму, це може призвести до того, що в середині наступного року виявиться, що грошей не вистачає, і треба буде додатково фінансувати.

"У наступному році ми не очікуємо бурхливого зростання економіки. Це моя особиста думка, але все-таки я бачу якусь стабілізацію, і тільки з 2017 року, напевно, більш-менш відчутне буде зростання", - констатує заступник міністра.

За її словами, у Мінфіну немає такого плану з урізання витрат, як і немає плану щодо збирання податків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!