"Укрнафта" хоче нових домовленостей щодо погашення боргів - Роллінз

Понеділок, 26 жовтня 2015, 11:41

ПАТ "Укрнафта" має намір вчасно виконувати поточні податкові зобов'язання та домовитися з урядом про нові умови погашення старих податкових боргів.

Про це повідомив глава компанії Марк Роллінз на брифінгу в Києві в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Борг не росте. Минулого місяця ми заплатили близько 1 млрд грн поточних зобов'язань. Ми плануємо це робити і надалі... По реструктуризації в жовтні не будемо платити", - сказав він.

Роллінз додав, що зараз готуються нові пропозиції за схемою погашення старих податкових боргів.

Реклама:

"Я ще не зробив офіційної пропозиції уряду з цього питання. Я сподіваюся зробити це до середини листопада", - сказав він.

Глава компанії додав, що вважає одним з варіантів вирішення проблеми - надання у податкову заставу обсягів газу раніше відпущених "Нафтогазу", але не оплачених, по яких є рішення судів.

Проблемним моментом є те, що вартість цього газу сторони оцінюють по різному.

"Є фінансове зобов'язання "Укрнафти" по податках і перед "Укрнафтою" по газу. Об'єднання цих зобов'язань буде предметом обговорення в найближчі кілька тижнів", - сказав він.

Роллінз має намір провести ряд зустрічей в рамках вирішення цього питання, зокрема з керівництвом ДФС.

Нагадаємо, раніше керівництво "Укрнафти" та представники не прийшли на розширену колегію щодо розв'язання проблем стосовно податкової заборгованості компанії.

Як відомо, 22 жовтня відбулася розширена наради з питань погашення податкової заборгованості "Укрнафти" на яку ані керівництво, ані представники не прийшли.

Станом на 22 жовтня заборгованість "Укрнафта" за податковими платежами становить 9,552 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: