"Укрнафта" ігнорує розв'язання проблем щодо податкової заборгованості

Четвер, 22 жовтня 2015, 20:23

Керівництво "Укрнафти" та представники не пришйли на розширену колегію щодо розв'язання проблем стосовно податкової заборгованості компанії.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав виконавчий директор НАК "Нафтогаз" Андрій Пасішник.

Сьогодні відбулася знакова подія! За ініціативи Укрнафти, державний акціонер цього товариства НАК Нафтогаз Украіни скли...

Posted by Андрей Пасишник on 22 октября 2015 г.

Реклама:

За словами Пасішника, відсутність на цій нараді самої зацікавленоі особи голови правління Марка Роллінза та будь-яких представників "Укрнафти", запрошення яким було отримано ще у вівторок, може свідчити лише про небажання та відверте ігнорування розвязання цієі проблеми цивілізованим шляхом.

"За відсутності політичної волі з боку керівництва ДФС, сплати боргів "Укрнафтою" ми не побачимо. Як виявилося, компанія припинила сплачувати ренту з серпня 2014 року. Люди, вдумайтеся, компанія 15 місяців не платить податки, заборгованість сягає більше 10 мільярдів гривень, а відповідальні посадові особи "Укрнафти" досі управляють компанією. А новопризначений керівник який працює три тижні - вже у відпусці", - написав він.

За словами Пасішника, згідно з кримінально-процесуальним кодексом та законом про оперативно-розшукову діяльність, злочини повязані з несплатою податків розслідуються виключно ДФС.

"Від представників ДФС сьогодні не отримано відповідей яких посадових осіб "Укрнафти" вже притягнуто до кримінальноі відповідальності, скільки кримінальних справ передано до судів і скільком посадовим особам повідомлено про підозру", - зазначив виконавчий директор НАК.

Він наголосив, що питання потребує негайного розгляду в парламенті та втручання на рівні вищого керівництва держави. 

Як відомо, 22 жовтня відбулася розширена наради з питань погашення податкової заборгованості "Укрнафти" на яку ані керівництво, ані представники не прийшли.

Нагадаємо, станом на 22 жовтня заборгованість "Укрнафта" за податковими платежами становить 9,552 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: