Лікарчук розповів, як поповнюється "чорна каса" клану Насірова

П'ятниця, 4 вересня 2015, 18:27

Заступник голови Державної фіскальної служби Костянтин Лікарчук повідомив про факти корупції на митниці при оформленні товарів.

Про це заступник голови ДФС написав на своїй сторінці в Facebook.

Лікарчук повідомив, що 20 серпня 2015 року двома імпортерами були оформлені контейнери одного типу з китайськими бензопилами однакової потужності.

"Перший - у Київській області, прикрившись контрактом з офшорною компанією, заплатив до бюджет 1,37 долара за кілограм. Другий пред'явив до Черкаської митниці "прямий" контракт з реальним виробником і ціною товару, заплативши до бюджету 5,7 долара за кілограм того ж товару", - заявив заступник глави ДФС.

Реклама:

Продолжим о фактах. Конкретный пример (см. Таблицу).20.08.2015 двумя импортерами были оформлены контейнеры одного типа...

Posted by Kostiantyn Likarchuk on 4 сентября 2015 г.

"Підсумок: перша компанія заплатила 6,7 тисяч доларів за 16,8 тонн, а друга - 31,5 тисяч доларів за 19,5 тонн товару", - написав Лікарчук.

"Половина від "зекономленої" суми митних платежів надходить в "чорну касу" корупційного клану Насірова", - заявив заступник голови ДФС.

Раніше голова Державної фіскальної служби Роман Насіров подав пропозицію до Мінфіну і Кабінету міністрів про звільнення свого заступника Костянтина Лікарчука.

Як повідомлялося, Насіров у четвер підписав указ, згідно з якимпідпорядкував собі митні департаменти, а своєму заступнику залишив тільки управління санаторієм "Дніпро", який знаходиться в окупованому Криму.

Як відомо, Кабінет міністрів доручив Державній фіскальній службі провести службову перевірку поїздки заступника голови служби Костянтина Лікарчука у Рівне 12 серпня.

Нагадаємо, на посаду заступника голови ДФС Костянтин Лікарчук був призначений на початку травня.

Лікарчук відомий тим, що з перших днів роботи активно критикує реформу ДФС.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: