Яресько підписала кредитну угоду зі Світовим банком на 500 мільйонів

Середа, 16 вересня 2015, 17:22

16 вересня 2015 року міністр фінансів Наталія Яресько і директор Світового банку, Білорусі та Молдови регіону Європи і Центральної Азії Чімяо Фан підписали угоду про позику у сумі 500 млн доларів.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

Як зазначається, кредит залучений в рамках другої програмної позики на політику розвитку фінсектору України.

"Надання цієї позики є частиною більш широкої програми співробітництва України з міжнародними партнерами загальним обсягом 7,2 млрд доларів та є можливим завдяки продовженню співпраці України з МВФ в рамках програми Механізм Розширеного Фінансування, про яку було домовлено у березні 2015 року", - зазначили у відомстві.

Реклама:

Рішення про виділення Україні фінансування в сумі 500 млн дол було схвалено Радою директорів Світового банку 15 вересня 2015 року.

"Цей кредит - це наступний крок в посиленні фінансової стабільності в нашій країні, в оздоровленні її економіки. Це допоможе нам повернутися до економічного зростання, до створення робочих місць.

Що стосується умов кредитної угоди, то відсоткова ставка становить лише близько 1% річних, що дозволяє замінювати існуючі борги, обслуговування яких вартує в середньому близько 8%, набагато дешевшими позиками.

Кредит надається на 17 років, перші 6 років з яких є пільговим періодом.

Нагадаємо, це вже другий проект на підтримку реформ у фінансовому секторі від Світового банку Першу позику на політику розвитку фінансового сектору було отримано у вересні 2014 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!