"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світовий банк виділив Україні 500 мільйонів на розвиток фінсектора

Середа, 16 вересня 2015, 09:20

Рада директорів Світового банку у вівторок увечері схвалила виділення позики в 500 млн доларів за системним проектом "Друга програмна позика на політику розвитку фінансового сектора".

Про це йдеться у повідомленні банку, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, ці кошти допоможуть підтримати Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, а також стабілізувати банківський сектор України шляхом проведення діагностики найбільших банків та їх рекапіталізації і реструктуризації у разі потреби.

Світовий банк уточнює, що з початку року його допомога Україні з урахуванням цієї операції досягне 1,215 млрд доларів, включаючи 1 млрд доларів прямої бюджетної підтримки, і підтверджує плани довести її до кінця 2015 року до 2 млрд доларів.

Реклама:

Як очікується, угода щодо отримання Україною даного кредиту буде підписана в середу в Києві. Від України її підпише міністр фінансів Наталія Яресько, від Світового банку - директор СБ у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан.

Як повідомлялося, Світовий банк схвалив системну позику (надходить у загальний фонд держбюджету) FSDPL1 в розмірі 500 млн доларів у серпні 2014 року, а був закритий наприкінці листопада минулого року.

Передбачалося, що FSDPL2 буде виділений на початку 2015 року і основну увагу буде приділено реалізації програми рекапіталізації банків і реструктуризації на основі результатів незалежних діагностичних досліджень, а також довгострокових реформ для поліпшення стійкості та ефективності банківського сектора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: