"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртранснафта" домовилася з "Укрнафтою" про ремонт нафтопроводу

Середа, 5 серпня 2015, 12:17

ПАТ "Укртранснафта" не перекачуватиме нафту ПАТ "Укрнафта" протягом 58 годин у зв'язку із проведенням ремонтних робіт нафтопроводу "Глинсько-Розбишівська-Кременчук".

Про це на своїй сторінці у Facebook написав виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник.

За його словами, керівництво "Укртранснафти" пішло назустріч, беззаперечно задовольнило прохання нафтопереробників і зобов'язалося закачати на НПЗ необхідний обсяг нафти і провести ремонтні роботі в найкоротші терміни.

 

"Враховуючи необхідність у транспортуванні нафти в обсязі усіх оформлених маршрутних доручень станом на 6.00 4 серпня у загальній кількості 14 тисяч. тонн, ПАТ "Укртранснафта" приступить до виконання робіт на магістральному нафтопроводі "Глинсько-Розбишівська-Кременчук" із зупинкою транспортування нафти 6 серпня з 20.00 тривалістю 58 годин", - йдеться в документі.

Реклама:
 
 
Як відомо, у Кременчуці вхід та виїзд до філії "Укртранснафти"  заблокували невідомі у спецодязі Кременчуцького НПЗ.

1 серпня Пасішник повідомив, що кількадесят невідомих штурмували станцію ЛВДС "Кременчук "Укртранснафти".

Згодом він повідомив, що  так звані робітники "Укртатнафти" "відпрацювали" мітинг і зникли, "спортсмени" у спецодязі нафтопереробників продовжили блокувати вхідні ворота до  ЛВДС Кременчук - підігнали під ворота установи автобуси та перекрили ними вхід на станцію. 

31 липня ПАТ "Укртранснафта" припинила подачу видобутої "Укрнафтою" нафти на заводи "Укртатнафти" через дефекти, виявлені на магістральному нафтопроводі "Глинська-Кременчук". 

ПАТ "Укрнафта" заявила про загрозу припинення видобутку нафти та газу через призупинення ПАТ "Укртранснафта" приймання та транспортування нафти.

Пізніше Кременчуцький НПЗ, що входить до компанії "Укртатнафта", також заявив про загрозу зупинки через зрив поставок сировини компанією "Укртранснафта".

2  серпня  "Укртранснафта" відновила постачання нафти на Кременчуцький НПЗ, однак керівники виробничих підрозділів терміново викликають працівників, у яких вихідний або відпустка, й вимагають вийти на роботу 3 серпня: "Завтра доправлять у Київ на мітинг. Навіть пропонують подвійну оплату".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: