"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрнафта" заявляє про загрозу припинення видобутку нафти та газу

П'ятниця, 31 липня 2015, 16:21

ПАТ "Укрнафта" заявляє про загрозу припинення видобутку нафти та газу через призупинення ПАТ "Укртранснафта" приймання та транспортування нафти.

Про це повідомляє прес-служба "Укрнафти".

"Сьогодні ПАТ "Укртранснафта" без надання будь-яких пояснень призупинило приймання та транспортування нафти ПАТ "Укрнафта", незважаючи на попередню оплату послуг", - повідомляє компанія.

Як наголошується, у зв'язку з затоваренням резервуарних парків ПАТ "Укрнафта" буде змушене розпочати зупинку видобутку нафти та газу з 24.00 годин 31 липня 2015 року.

Реклама:

"Це призведе до припинення законтрактованих поставок на нафтопереробні потужності. Незаплановане припинення видобутку також може потягнути непоправні наслідки техногенного характеру", - йдеться у повідомленні.

"Подібне грубе порушення договірних зобов'язань з боку ПАТ "Укртранснафта" є нічим іншим, як зловживанням своїм монопольним положенням на ринку та антиконкурентними діями", - заявив заступник голови правління - виконавчий директор ПАТ "Укрнафта" Володимир Пустоваров.

Він також додав, що ПАТ "Укрнафта" вперше зіткнулася з подібною ситуацією.

"Якщо ПАТ "Укртранснафта" негайно не відновить виконання договірних зобов'язань, ПАТ "Укрнафта" буде змушене звернутися до господарського суду з метою захисту своїх законних прав, внаслідок чого на ПАТ "Укртранснафта" буде покладено обов'язок відшкодування значних реальних збитків ПАТ "Укрнафта" та його контрагентів", - повідомляє компанія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: