У "Нафтогазі" розповіли, про що говорили з "Газпромом"

Понеділок, 24 серпня 2015, 15:01

НАК "Нафтогаз України" на переговорах у Мінську з "Газпромом" минулого тижня не порушував теми отримання авансу за транзит газу.

Про це повідомила  начальник управління зв'язків з громадськістю держхолдингу Осмоловська Олена, передає "Інтерфакс-Україна".

"Про аванс за транзит не йшлося. У Мінську обговорювали умови нового зимового пакета", - сказала вона.

Раніше газета "Коммерсант" з посиланням на свої джерела написала, що "Нафтогаз України" на переговорах з "Газпромом" попросив надати аванс за транспортування газу, щоб використовувати його для закачування газу в підземні сховища (ПСГ).

Реклама:

Останній раз такий аванс у розмірі 1 млрд доларів "Газпром" передав "Нафтогазу" в червні 2013 року. Термін його дії закінчився на початку 2015 року або в серпні 2014 року - це залежить від того, за якою ціною імпортується російський газ. Ця вартість зараз оскаржується "Нафтогазом" в Стокгольмському арбітражі.

Нагадаємо, голови НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" Андрій Коболєв і Олексій Міллер на зустрічі в Мінську обговорили поточну взаємодію компаній та підготовку української компанії до осінньо-зимового періоду.

Як повідомляється, у четвер єврокомісар з енергетики Мігель Аріас Каньєте заявив, що Україні для проходження зими необхідно закачати в газосховища ще 5,5 мільярда кубометрів газу.

Раніше, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин прогнозує ціну імпорту природного газу з Європи в четвертому кварталі 2015 року та першому кварталі 2016 року в розмірі 250 доларів за тисячу кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!