Яценюк доручив скасувати біржовий продаж 5% ОПЗ - голова ФДМ

Середа, 19 серпня 2015, 20:36

У середу на засіданні Кабінету міністрів прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив скасувати продаж 5% акцій Одеського припортового заводу і розробити нову методологію оцінки.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Фонду державного майна України Ігор Білоус.

"Нашим головним завданням у справі роздержавлення ОПЗ є проведення цієї процедури максимально прозоро, законно і вигідно для держави", - написав Білоус.

"Саме для цього нами було розроблено поправки до Закону "Про приватизацію державного майна", які передбачали неможливість участі у приватизації представників країн-агресорів, скасовували обов’язковий продаж 5-10% акцій та давали можливість залучати до процесу викосопрофесійних, кваліфікованих і неупереджених радників", - повідомив він.

Реклама:

Нашим головним завданням у справі роздержавлення ОПЗ є проведення цієї процедури максимально прозоро, законно і вигідно ...

Posted by Ігор Білоус on 19 августа 2015 г.

"Крім того, ми розробили і обговорили з професійною громадськістю нову методологію оцінки", - заявив голова Фонду держмайна.

Він зазначив, що Верховна Рада не встигла розглянути нові пропозиції, і Фонду держмайна довелося почати підготовку до приватизації ОПЗ за старими правилами.

"В процесі цієї підготовки ми дійшли висновку, що провести прозору і вигідну державі процедуру, керуючись старими нормами, неможливо. Тому ми погодили з прем’єр-міністром можливість перенести продаж ОПЗ, щоб дати Раді час на розгляд нашого законопроекту і після цього здійснити приватизацію за новими правилами", - сказав Білоус.

"У середу на засіданні Кабінету міністрів Арсеній Яценюк своїм дорученням розробити нову методологію оцінки та скасувати продаж 5% акцій ОПЗ підтвердив наші наміри. Це дуже добре, оскільки дозволяє нам краще підготуватися до приватизації цього об’єкту і провести її максимально публічно і прозоро", - підсумував він.

Раніше Яценюк повідомив, що Кабінет міністрів має намір відкласти приватизацію Одеського припортового заводу для внесення змін до законодавства про приватизацію та оціночну діяльність.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: