Кабмін відкладе приватизацію Одеського припортового

Середа, 19 серпня 2015, 14:57

Кабінет міністрів має намір відкласти приватизацію Одеського припортового заводу для внесення змін до законодавства про приватизацію та оціночну діяльність.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Я не можу допустити заниження вартості цього об'єкта. Я не можу допустити старих правил гри при приватизації об'єктів державної власності", - сказав він.

За його словами, для того щоб було простіше продати об’єкт держвласності, необхідно йти по високим стандартам приватизації і залучення справжнього інвестора.

Реклама:

"Щоб Фонд державного майна отримав реального інвестора, нам потрібні сильні інвестиційні менеджери і консультанти, які по всьому світу допоможуть нам залучити інвестора і взяти за цей об'єкт не 500 млн доларів, як визначена стартова ціна", - повідомив Яценюк.

Прем'єр-міністр зазначив, що необхідно невідкладно внести на розгляд Кабінету міністрів методику оцінки об’єктів державної власності, яка повинна формувати реальну початкову, ринкову вартість об’єкта.

Також, за його словами, необхідно внести зміни до законодавства про приватизацію та оціночну діяльність.

"Крім цього, треба завершити процедуру відбору консультанта по приватизації об’єктів. Ми тоді на прозорому аукціоні продаємо ключові державні об’єкти, отримуємо доходи в бюджет, отримуємо інвестора і соціальний пакет для працівників кожного приватизованого підприємства", - сказав Яценюк.

"Коли мова йде про додаткові 200 млн доларів і різницю в два місяці, то я краще два місяці почекаю і отримаю ці додаткові 200 млн доларів", - заявив прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: