Суд скасував арешт коштів банку Жеваго в суперечці з МАУ

Середа, 12 серпня 2015, 13:07

Вищий госпсуд 4 серпня виніс рішення на користь банку "Фінанси та Кредит" в суперечці з "МАУ", скасувавши арешти коштів банку та повернувши справу на новий розгляд.

Про це йдеться в повідомленні юридичної компанії FCLEX, що представляла інтереси банку, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з ним, ще в січні 2015 МАУ звернулися до суду з позовом про розірвання договору на розрахунково-касове обслуговування в банку "Фінанси та Кредит" та стягнення залишків коштів на відповідних рахунках на загальну суму більше 180 млн грн у зв'язку з нібито необгрунтованим невиконанням платіжних доручень МАУ і, як наслідок, порушенням умов договору з боку банку.

Суди першої та апеляційної інстанцій задовольнили позов МАУ, а також наклали арешт на кошти банку більш ніж на 65 рахунках, у тому числі і на рахунку в НБУ.

Реклама:

Однак у зв'язку з неповним дослідженням судами обставин справи та наданих сторонами матеріалів, ВГСУ повернув справу на новий розгляд, уточнили в FCLEX.

"За результатами останнього судового засідання Вищий господарський суд України частково задовольнив касаційні скарги банку, чим фактично розблокував його рахунку і не допустив необґрунтованого стягнення авіакомпанією коштів з банку, який зараз переживає складні часи", - наголошується в повідомленні.

Банк "Фінанси та Кредит" засновано в 1990 році, його основним бенефіціаром виступає український бізнесмен, народний депутат, мажоритарій і CEO гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: