Суд заарештував рахунок МАУ в банку "Фінанси та кредит"

Вівторок, 25 листопада 2014, 11:51

Господарський суд Києва заарештував грошові кошти на розрахунковому рахунку ПрАТ "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" в АТ "Банк "Фінанси та кредит" і заборонив авіаперевізнику відкривати нові поточні рахунки.

Про це передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомляється, таке рішення було прийнято з метою забезпечення позову першого заступника прокурора Києва в інтересах держави в особі Державіаслужби України про стягнення з МАУ 5,375 мільйона гривень.

"Позивач, зокрема, просив суд накласти арешт на грошові кошти на розрахунковому рахунку відповідача та заборонити йому відкривати нові поточні рахунки", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Необхідність прийняття таких заходів позивач обґрунтовує тим, що в даний час МАУ не сплатила в добровільному порядку обов'язковий платіж з зборів, отриманих при продажу перевезень, в сумі 5,375 млн грн.

На його думку, це свідчить про ухилення суспільства від сплати коштів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях.

Крім того, суд вважає, що це може призвести до заподіяння шкоди інтересам України, зокрема ненадходження значної суми коштів до держбюджету.

"У зв'язку з цим у разі невжиття заходів щодо забезпечення позову стягнення вказаної суми грошових коштів може стати неможливим", - наголошується у визначенні.

Ухвала про забезпечення позову вступила в силу з 18 листопада і може бути оскаржена в порядку, передбаченому Господарським процесуальним кодексом України.

Пізніше, корпоративний прес-секретар МАУ Євгенія Сацька заявила, що авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" оскаржить рішення Господарського суду Києва про арешт її рахунку в банку "Фінанси та кредит".

Як повідомлялося, прокуратура Київської області подала апеляційну скаргу до Київського апеляційного господарського суду на рішення господарського суду міста Києва, яким відмовлено у задоволенні позову прокуратури про стягнення з авіакомпанії МАУ заборгованості перед аеропортом "Бориспіль" на суму 145 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: