Медведєв назвав ціну на газ для України

Понеділок, 29 червня 2015, 13:56

З урахуванням усіх факторів кінцева ціна газу для України за тисячу кубометрів у третьому кварталі становитиме близько 247,17 долара за тисячу кубометрів.

Про це повідомив прем'єр РФ Дмитро Медведєв у понеділок у ході зустрічі з главою Міненерго Олександром Новаком і главою "Газпрому" Олексієм Міллером, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це з урахуванням знижки. Таким чином, ціна на газ для України буде зіставною з рівнем цін для сусідніх країн", - сказав він.

Медведєв заявив, що "вже підготовлено постанову уряду РФ про надання на третій квартал чергової знижки на газ для України, найближчим часом її буде підписано". 

Реклама:

"Ухвалено рішення підписати постанову уряду, яка тимчасово, на 1 квартал, встановить особливий порядок розрахунку ввізного мита при постачаннях газу в Україну", - сказав Медведєв на зустрічі з главою Міненерго Олександром Новаком і главою "Газпрому" Олексієм Міллером.

При цьому він наголосив: "ми не можемо надавати знижку в колишньому обсязі". Він пояснив це "не лише ситуацією вУкраїні, але і зміною цінової кон'юнктури".

Медведєв нагадав, що ціни на нафту, від яких залежить ціна на газ, "сильно просіли". "Не слід також забувати, що у "Нафтогазу" залишається величезна непогашена заборгованість перед "Газпромом" - багатомільярдна заборгованість", - додав прем'єр.

Раніше міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що 30 червня Росія, Україна і ЄС проведуть переговори про постачання російського газу в третьому кварталі 2015 року.

Відповідаючи на запитання, чи планує він у вівторок поїздку до Відня на ці переговори, глава Міненерго сказав "Так, летимо".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!