Газові переговори відбудуться 30 червня - Новак

Понеділок, 29 червня 2015, 12:57

Міністр енергетики РФ Олександр Новак підтвердив анонсовану раніше дату проведення переговорів щодо газу Росія-Україна-ЄС - 30 червня.

Про це Новак повідомив журналістам в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на запитання журналістів, чи підтверджувати їм заброньовані на вівторок квитки до Відня, він сказав: "Підтверджувати. Так, летимо".

Як повідомлялося, 30 червня були заплановані чергові переговори щодо газової теми між Росією, Україною і ЄС, проте глава "Газпрому" Олексій Міллер заявляв 26 червня, що досі немає предмету для дискусії, оскільки "Нафтогаз України" досі не звернувся з проханням про знижку на газ, що припиняє свою дію 30 червня.

"І такого звернення (про знижку) від наших українських колег на сьогоднішній час немає. Немає звернення, немає предмету дискусії, немає предмету обговорення", - сказав він.

У понеділок джерело, ознайомлене з ситуацією, підтвердило "Інтерфаксу", що "Нафтогаз" звернувся до "Газпрому" (MOEX: GAZP) щодо надання знижки на газ.

Реклама:

"Нафтогаз" хотів продовжити дію знижки до кінця опалювального сезону 2015-2016 років, однак "Газпром" наполягав на поквартальну знижку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!