"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ахметова заявили, що ГПУ блокує роботу "Нафтогазвидобування"

Середа, 22 квітня 2015, 17:20

Необгрунтовані дії представників Генеральної прокуратури паралізують роботу газодобувної компанії ПрАТ "Нафтогазвидобування", контрольним пакетом якої володіє "ДТЕК" Ріната Ахметова.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, з ініціативи відомства в кінці березня - початку квітня 2015 року Печерський районний суд Києва безпідставно заарештував рахунки, газові свердловини, акції і заборонив реалізацію газу і газового конденсату ПрАТ "Нафтогазвидобування".

"В результаті цього компанія була змушена понад 20 днів працювати у форс-мажорних умовах, які призвели до часткової зупинки видобутку газу, дестабілізації роботи виробничих об'єктів і підвищення ризиків виникнення аварійних ситуацій", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У компанії повідомили, що у вівторок, 21 квітня, Апеляційний суд Києва "підтвердив неправомірність дій представників Генпрокуратури і рішень Печерського районного суду Києва".

На сьогоднішній день зняті арешти з рахунків і частини виробничих об'єктів компанії, знято заборону на реалізацію продукції, що видобувається. Діяльність компанії частково стабілізувалася.

"Однак у випадку продовження необгрунтованого тиску на компанію видобуток газу ПрАТ "Нафтогазвидобування" протягом найближчих днів стане неможливим. В результаті лише в 2015 році Україна може недоотримати до 1 млрд кубометрів газу і таким чином ще більше збільшити свою залежність від імпортних поставок з Росії", - повідомляє прес-служба.

"Протягом трьох років у правоохоронних органів не виникало потреби у блокуванні рахунків, майна і акцій компанії", - заявив генеральний директор ПрАТ "Нафтогазвидобування" Ігор Щуров.

"Чому вона раптом несподівано з'явилася, причому саме в той час, коли кожен кубометр газу для країни на вагу золота? Ніяких видимих причин для цього не було і немає. Чинний менеджмент компанії всіляко сприяв слідству, надаючи всю необхідну інформацію і документи", - додав він.

У компанії також відзначили, що в разі продовження тиску, ПрАТ "Нафтогазвидобування" продовжить судові розгляди, в тому числі, буде звертатися в міжнародні інстанції.

ПрАТ "Нафтогазвидобування" - найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні. ДТЕК володіє контрольним пакетом акцій компанії.

Нагадаємо, що "Нафтогазвидобування" була заснована в 1999 році екс-депутатом від Партії Регіонів Миколою Рудьковським у партнерстві з Петром Порошенком. На початку 2000 - 50%-ва частка Порошенка в проекті перейшла Нестору Шуфричу.

У квітні 2013 року Донбаська паливно-енергетична компанія, яка входить до групи СКМ Ріната Ахметова, збільшила частку в "Нафтогазвидобуванні" з 25% до 50%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: