"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов взяв під контроль "Нафтогазвидобування" - ЗМІ

Четвер, 18 квітня 2013, 10:33

17 квітня відбулися збори акціонерів найбільшого приватного газодобувного підприємства в країні - "Нафтогазвидобування".

Про це повідомило джерело, близьке до одного з акціонерів компанії, пише Forbes.ua.

Як повідомляється, на зборах стало відомо, що Донбаська паливно-енергетична компанія, яка входить до групи СКМ Ріната Ахметова, збільшила частку в "Нафтогазвидобування" з 25% до близько 50%.

Частину своїх акцій "ДТЕК" продав депутату від Партії регіонів Нестору Шуфричу, який займав раніше посади заступника секретаря РНБО та міністра надзвичайних ситуацій. Який саме пакет акцій тепер належить "ДТЕК" - рівно 50% або більше 50% - джерело уточнити не змогло.

Реклама:

У департаменті зовнішніх комунікацій "ДТЕК" вчора ввечері не змогли відповісти на питання, пославшись на пізній час. У прес-службах Шуфрича і Миколи Рудьковського, якому належить 25% акцій "Нафтогазвидобування", відмовилися коментувати підсумки зборів акціонерів.

Як відомо, у лютому була підготовлена угода з продажу "ДТЕК" 25% акцій "Нафтогазвидобування", що належать Миколі Рудьковському, колишньому міністру транспорту, а зараз - народному депутату від Партії регіонів. Рудьковський продав 25%-у частку за 125 млн доларів.

Після проведених угод "ДТЕК" сконцентрував близько 50% акцій "Нафтогазвидобування", близько 25% залишилося у Рудьковського і стільки ж - у Шуфрича.

Крім того, збори акціонерів затвердили нового керівника підприємства - Ігоря Щурова, главу "ДТЕК Нафтогазу", який змінить на цій посаді в.о. голови правління Валерія Барішпіля.

Нагадаємо, що "Нафтогазвидобування" була заснована в 1999 році Рудьковським у партнерстві з Петром Порошенком. На початку 2000 - 50%-ва частка Порошенко в проекті перейшла Нестору Шуфричу.

Підприємство розробляє Семеринківське родовище в Шишацькому районі Полтавської області. У 2011 році виручка компанії зросла на 25%, до 1,25 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: