Кредитори "Мрії" уже підшукують агрохолдингу нових керівників

Середа, 14 січня 2015, 19:11

Кредитори "Мрії" завершують процес обрання нового керівництва агрохолдингу.

Про це йдеться в прес-релізі комітетів кредиторів агрохолдингу.

"Кредитори "Мрії", представлені двома офіційно створеними комітетами кредиторів, що контролюють понад 60% боргу компанії, активно працювали протягом новорічних свят над вибором нової команди менеджменту, яка повинна замінити нинішнє вище керівництво "Мрії", призначене сім'єю Гут", - зазначається в повідомленні.

Кредитори планують завершити конкурс з відбору керівників "Мрії" до кінця наступного тижня. 

Реклама:

"Контроль з боку економічних власників "Мрії" здійснюватиметься як на рівні міжнародних холдингів, що вже фактично має місце на рівні холдингу сім'ї Гут на Британських Віргінських островах (наразі контролюється тимчасовим ліквідатором, призначеним судом), так і на операційному рівні в Україні", - наголошується в релізі.

В повідомленні зазначається, що обидва комітети кредиторів за останні три тижні провели співбесіди з шістьма командами-кандидатами на керівництво компанії. До складу цих команд входять як вітчизняні, так і міжнародні фахівці.

"Заплановані зміни менеджменту стосуватимуться лише низки керівних посад, маючи на меті мінімізувати будь-які зміни для бізнесу і максимально спиратися на існуючі кваліфіковані кадри "Мрії" задля забезпечення неперервності бізнес-процесів та збереження робочих місць", - зауважують кредитори.

Вони підтверджують незмінність своїх намірів у збереженні цілісності "Мрії" і зміцненні  позиції агрохолдингу.

Водночас, в повідомленні також наголошується, що комітети кредиторів здивовані "відсутністю в Україні сім'ї Гут та її самоусуненням від діалогу з кредиторами в такий критичний період".

"Крім того, незрозумілим є той факт, що Гути повністю проігнорували пропозицію комітетів від 16 грудня, так само як і наступне запрошення на зустріч із радниками комітетів у Києві 12 січня для обговорення належної передачі управління компанією", - йдеться в повідомленні.

"Кредитори віддають перевагу скоординованому з Гутами процесу передачі контролю над компанією, але у випадку, якщо Гути не виявлять бажання співпрацювати, кредитори будуть вимушені продовжити процес у будь-якому разі", - підкреслюють кредитори.

Вони також наголошують, що сьогодні акціонерний контроль над холдингом "Мрія" здійснює призначений судом тимчасовий ліквідатор з Британських Віргінських островів, а не сім'я Гут.

"Третім сторонам в Україні варто утриматися від здійснення будь-яких операцій щодо власності "Мрії" чи існуючих прав оренди без попереднього повідомлення та узгодження таких дій з тимчасовим ліквідатором. Несанкціоновані або неналежним чином здійснені операції з групою компаній "Мрія" можуть бути оскарженні, скасовані або анульовані", - підсумовується в повідомленні.

Як відомо, Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище – в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить 1,3 мільярда доларів.

Кредитори "Мрії" представлені двома відповідними комітетами, один з яких представляє інтереси держателів близько 50% облігацій з погашенням у 2016 та 2018 роках, а інший – інтереси банків (частка яких в загальній заборгованості Групи перед банками становить 60%).

Вищезазначені комітети кредиторів були сформовані декілька місяців тому у відповідь на звернення Компанії від 1 серпня 2014 року, в якому вона закликала  кредиторів об'єднатись.

Як повідомлялося, 16 грудня відбулося останнє засідання кредиторів та акціонерів "Мрії". Після нього власники групи компаній "Мрії" заявили, що готові передати компанію кредиторам. Водночас, вони заявили про відсутність конструктивної погодженої позиції кредиторів і попередили, що події можуть піти за негативним сценарієм.

На думку власників, кредитори повинні визначитися з вибором сценарію розвитку подій до кінця 2014 року та підписати всі необхідні документи до кінця січня 2015 року.

Раніше також повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня почав ліквідацію мажоритарного акціонера "Мрії" - компанію HF Assets Management Limited.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error