Власники "Мрії": готові передати компанію кредиторам

Середа, 17 грудня 2014, 14:05

Група компаній "Мрії" заявляє про відсутність конструктивної погодженої позиції кредиторів і попереджає, що події можуть піти за негативним сценарієм.

Про це йдеться в повідомленні Групи за підсумками проведеної 16 грудня зустрічі з Комітетом бондхолдерів та представниками кредиторів.

"На зустрічі відмічено відсутність конструктивної погодженої всіма кредиторами позиції, що в теперішній ситуації негативно впливає на бізнес Групи та фактично веде до згортання її діяльності", - зазначає прес-служба агрохолдингу.

Як зазначають в компанії, кредиторам представили два можливих варіанта розвитку подій.

Реклама:

Перший - розвал бізнесу Групи та банкротство компаній, що входять до її складу. Другий - погоджені дії кредиторів для порятунку Групи.

"При цьому власники готові передати Групу під повний контроль та відповідальність останніх", - наголошується в повідомленні.

На думку власників, кредитори повинні визначитися з вибором сценарію розвитку подій до кінця 2014 року та підписати всі необхідні документи до кінця січня 2015 року.

"В іншому випадку власники та менеджмент Групи будуть вимушені почати скорочення бізнесу Групи у відповідності з доступним фінансуванням. При такому варіанті розвитку подій на Групу чекають масові скорочення персоналу, згортання оброблюваних площ, а незабаром і початок процедури банкрутства по більшості операційних компаній", - йдеться в повідомленні.

За словами генерального директора Групи компаній "Мрія" Владислава Луговського, враховуючи фінансове положення компанії, усі розуміють, що економічно "Мрія" належить кредиторам.

"Проте багаточисленні судові процеси, які ініційовані деякими нашими кредиторами, а також відсутність єдиної позиції кредиторів в питанні умов реструктуризації не дозволяє Групі вижити в ситуації, що склалася", - відзначає він.

У зустрічі 16 грудня взяли участь представники фінансових установ: ПАТ "Промінвестбанк", ПАТ КБ "Укргазбанк", ПАТ "Мегабанк", ПАТ КБ "Євробанк", ПАТ КБ "Фінансовий партнер", ТОВ "Український лізинговий фонд", Rabobank International (Netherlands), компанія Bühler.

Як повідомлялося, Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище – в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить 1,3 мільярда доларів.

У жовтні міжнародний комітет кредиторів і міноритарних акціонерів "Мрії" звернувся до української влади з проханням розслідувати діяльність компанії і дії сім'ї Гутів, яка контролює агрохолдинг.

За словами фінансового радника Комітету держателів єврооблігацій "Мрії"" Джованні Сальветті, з технічної точки зору сім'я Гутів уже не володіє компанією, нею володіють кредитори.

Група компаній "Мрія" є одним з найбільших виробників сільськогосподарської продукції в Україні. Продукція компанії постачається у більш ніж 20 країн світу, в тому числі й найбільшим харчовим компаніям Європи. З 2008 року 20% акцій Групи компаній "Мрія" торгуються на Франкфуртській фондовій біржі у формі GDR.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: