Екс-заступника голови НБУ, який дав 2 мільярди Курченку, відпустили - ЗМІ

Вівторок, 9 грудня 2014, 16:57

Суд звільнив з-під варти екс-заступника голови Нацбанку Бориса Приходька, який підозрюється у незаконному заволодінні 2,69 млрд гривень державних коштів.

Про це йдеться у сюжеті Михайла Ткача у програмі "Гроші".

Екс-заступник голови Національного банку був затриманий 1 серпня 2014 року.

"Влітку суд заарештував Приходька на 2 місяці і призначив рекордну суму застави 200 млн гривень", - йдеться у сюжеті.

Реклама:

За результатами проведеного розслідування було встановлено, що в лютому 2014 року Приходько за попередньою змовою з головою правління Аграрного фонду Кирюком і посадовцями "Брокбізнесбанку", зокрема головою наглядової ради Денисом Бугаєм, незаконно заволоділи коштами "Аграрного фонду" у розмірі 2,069 млрд гривень.

"Аграрний фонд" без дозволу Міністерства аграрної політики розмістив кошти на депозитному рахунку Брокбізнесбанку, а банк витратив ці кошти на власні потреби і зробив неможливим повернення депозиту.

"У лютому, коли "Сім’я" квапливо пакувала валізи глава правління державного "Укргазбанку" Сергій Мамедов виконав останнє прохання. 14 лютого "Укргазбанк" дає кредит Брокбізнесбанку в розмірі 673 млн гривень, які звичайно, ніхто так і не повернув", - йдеться у сюжеті.

Ще 55 мільйонів від "Украгазбанку" отримали підставні фірми Курченка ("Кванта-коста" - 30 млн гривень, ТОВ "Неосинтез" - 20 млн гривень та ТОВ "Кримбутангаз" - 5 млн гривень). Усі вказані кредити надані під поруку ПАТ "Реал банк" Курченка.

За інформацією джерел, Генеральна прокуратура вже займається подарунковими кредитами "Укргазбанку" друзям Януковича.

Як повідомлялося, 22 жовтня Нацбанк звільнив Бориса Приходька з посади заступника голови НБУ згідно з законом "Про очищення влади".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: