"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Екс-заступник голови НБУ незаконно вивів 2 мільярди до Європи

Понеділок, 11 серпня 2014, 15:08

Генеральна прокуратура України встановлює рахунки, на які екс-заступник голови Національного банку України Борис Приходько незаконно вивів 2 мільярда гривень.

Про це генеральний прокурор Віталій Ярема сказав в інтерв'ю журналістам після підписання угоди про співробітництво між Генпрокуратурою та Міжнародним центром з повернення активів Базельського інституту управління.

"Заступником голови Національного банку Приходьком були через "Брокбізнесбанк" і відповідні схеми виведені 2 млрд гривень, і нам треба зараз встановити, на які рахунки пішли гроші. У тому числі ми маємо інформацію, що вони виведені в один із європейських банків", - сказав Ярема.

За його словами, за рішенням суду Приходько взятий під варту і перебуває у слідчому ізоляторі.

Реклама:

Як повідомлялося, 1 серпня стало відомо про затримання Приходька. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За результатами проведеного розслідування встановлено, що в лютому 2014 року Приходько за попередньою змовою з головою правління Аграрного фонду Кирюком і посадовцями "Брокбізнесбанку", зокрема головою наглядової ради Денисом Бугаєм, незаконно заволоділи коштами Аграрного фонду у розмірі 2,069 млрд гривень.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: