Гендиректор "Смарт Холдингу": репресій немає, але "хутірський" підхід присутній

Понеділок, 1 грудня 2014, 13:08

Гендиректор "Смарт Холдингу" Олексій Тимофєєв спростовує чутки про те, що нова влада почала сильно тиснути на "Смарт-холдинг", і зокрема, на банк "Форум", куди була введена тимчасова адміністрація.
 
Про це він заявив в інтерв'ю "Економічній правді".
 
"Чутки про такий тиск перебільшені. Не було тиску, об'єктивно не було. Якби було, ми б про це говорили", - зазначив менеджер.
 
"Банк "Форум" - кейс складний для всіх. І для влади, яка кинула сірник, думаючи, що буде маленьке персональне багаття, а вийшла велика загальна пожежа. І для нас, тому що ми страждаємо фінансово і репутаційно. І для всіх інших стейкхолдерів - державного бюджету, вкладників, кредиторів, позичальників", - додав Тимофєєв.
 
За його словами, це, скоріше, необдуманий крок, ніж чийсь хитрий план.
 
"Репресій виражених немає, але ось цей "хутірський" підхід присутній: ти наш, ти не наш. Та він завжди", - підкреслив гендиректор холдингу.
 
Як заявив Тимофєєв, зараз у відношенні банку "Форум" тільки розпочато процедуру стягнення заборгованості, і активи установи поки ще ніхто не реалізує.
 
"Багато хто й досі думає, що це багатоходова комбінація, яку затіяв "Смарт-холдинг". Це точно не так. Нічого "Смарт-холдинг" не затівав. Ми розуміли, що запустити ліквідацію банку - це розрив бомби. Та й купа наших грошей там зависла, і ми за цими сумами тепер кредитори останньої черги", - стверджує він.
 
За словами Тимофєєва, у банку "Форум" у "Смарт енерджі" було 40 млн гривень депозиту і залишків на рахунках по курсу 8 грн за дол, у підприємств суднобудування - виручка. Крім цього додає вона, 50 млн доларів гарантійного внеску, який внесла компанія, заблоковані.
 
"Вони вже нікому нічого не гарантують, банк відправили на ліквідацію, але гроші не повернули. Періодично на цю суму накладають арешти з якихось позовами з боку держави, ми ці арешти знімаємо, щось виграємо, щось оскаржуємо", - підкреслив менеджер.

Як відомо, 13 серпня суд відмовив "Смарт-Холдингу" в оскарженні рішення Фонду гарантування вкладів з ліквідації банку "Форум".

Нагадаємо, 16 червня Національний банк України прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Банк Форум".

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запропонував Національному банку передати частину активів і пасивів проблемного банку "Форум" приймаючому банку, а сам банк "Форум" ліквідувати.

Реклама:

Контрольована "Смарт-холдингом" народного депутата Вадима Новинського компанія Yernamio Consulting Limited (Кіпр) володіє 98,77% акцій "Банку Форум".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!