"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Постачальника скандальних каштанів Бріоті оштрафували на 1,8 мільйона

Вівторок, 21 жовтня 2014, 12:03

Суд стягнув з директора ПП "Ед Марліс" 1,82 мільйона гривень штрафу за незаконне ввезення на територію України квіткової продукції і конфіскував цей товар.

Про це свідчить постанова Бориспільського міськрайсуду Київської області від 12 вересня, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, у разі відсутності цього товару директор має сплатити 100% його вартості у розмірі 1,82 млн гривень.

"Суд дійшов висновку, що директор ПП "Ед Марліс" у серпні 2013 року при ввезенні в Україну квіткової продукції подав митникам документи, які містять неправдиві відомості щодо відправника", - пише видання.

Реклама:

Директор ПП "Ед Марліс" вказав, що закупив продукцію у червні 2013 року у фірми "Salaba Bloemen-Plantenexport B.V." (Нідерланди). Однак нідерландська компанія заявила, що їй не відоме ПП "Ед Марліс" і ніяких контрактів з ним вона не укладала.

"Директор ПП "Ед Марліс" свою вину не визнав. Він наполягає, що контракт уклав саме з компанією "Salaba" і чому в цій компанії не знають ПП "Ед Марліс" - йому не відомо. За його словами, контракт за всіма реквізитами та підписами йому передав перевізник при першій поставці товару", - йдеться у повідомленні.

У серпні було здійснено 5 поставок такого товару. Та у подальшому з’ясувалося, що рослини були неналежної якості, внаслідок чого покупці почали повертати товар та відмовлялись оплачувати його вартість.

Директор ПП "Ед Марліс" стверджує, що усі відвантаження здійснювалися через польськомовного менеджера фірми "Salaba", якого в подальшому звільнили з посади.

Суд вказав, що пояснення директора ПП "Ед Марліс" щодо його невинуватості в порушенні митних правил слід оцінити критично, враховуючи те, що він не звертався до фірми "Salaba" з претензіями щодо якості товару та з приводу відшкодування збитків.

Крім того, він не надав суду жодних доказів на підтвердження факту будь-яких комерційних відносин між ПП "Ед Марліс" та фірмою "Salaba".

Нагадаємо, компанія "Ед Марліс" фігурувала у скандалі з висадкою каштанів на Хрещатику.

Як відомо, 29 листопада 2012 року Комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Шевченківського району Києва і ТОВ "Професійний садівник" уклали договір, за яким фірма зобов’язалася замінити дерева на Хрещатику, висадивши 289 крупномірних саджанців каштану кінського м’ясочервоного Бріоті. Ціна договору - 2,96 млн гривень.

Фірма у березні-квітні 2013 року висадила каштани, а комунальники у березні перерахували у якості авансу "Професійному садівнику" 1,5 млн гривень.

Вже 21 травня 2013 року комунальне підприємство направило фірмі претензію, що висаджено каштани не того виду та форми.

30 липня того ж року представники КП склали дефектний акт, у якому зафіксували, що "Професійний садівник" висадив дерева неналежного виду. Представник фірми цей акт підписувати відмовився.

Невідповідність виду висаджених дерев підтверджується також Звітом, затвердженого директором ННЦ "Інститут біології Київського національного університету імені Тараса Шевченка".

Нагадаємо, у квітні 2013 року прес-служба КМДА повідомляла, що 115 із 289 м’ясочервоних каштанів - це подарунок від компанії UDP народного депутата від партії регіонів Василя Хмельницького. Висадкою каштанів на Хрещатику займалися особисто екс-глава КМДА Олександр Попов і секретар Київради Галина Герега.

Також, нещодавно "Київзеленбуд" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "ПП "ЕдМарліс" на постачання саджанців на суму 5,35 мільйона гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!