"Київзеленбуд" купив каштанів на 5 мільйонів у постачальників скандальних Бріоті

Понеділок, 13 жовтня 2014, 12:13

"Київзеленбуд" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "ПП "ЕдМарліс" на постачання саджанців на суму 5,35 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, замовлено саджанці листяних дерев, листяних кущів та квіткову розсаду. Отримати їх усі "Київзеленбуд" повинен цієї осені.

Найдорожчими у переліку закупленого є саджанці каштанів - гіркокаштан звичайний "Баумані" (різновид звичайного кінського каштану, суцвіття біле з червоним візерунком).

Реклама:

"Один саджанець такого каштана обійдеться в 1,95 тисяч гривень. Серед найдорожчих також клени - сріблястий по 1,7 тисяч гривень за штуку і гостролистий по 1,65 тисяч гривень за штуку.

Власником фірми "ЕдМарліс" є Валерій Конотоп, директором - Едуард Мартиненко. Фірма почала вигравати тендери минулого року, за цей час отримала три контракти від "Київзезенбуду" на загальну суму 14,18 мільйона гривень.

Нагадаємо, компанія "Ед Марліс" фігурувала у скандалі з висадкою каштанів на Хрещатику.

Як відомо, 29 листопада 2012 року Комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Шевченківського району Києва і ТОВ "Професійний садівник" уклали договір, за яким фірма зобов’язалася замінити дерева на Хрещатику, висадивши 289 крупномірних саджанців каштану кінського м’ясочервоного Бріоті. Ціна договору - 2,96 млн гривень.

Фірма у березні-квітні 2013 року висадила каштани, а комунальники у березні перерахували у якості авансу "Професійному садівнику" 1,5 млн гривень.

Вже 21 травня 2013 року комунальне підприємство направило фірмі претензію, що висаджено каштани не того виду та форми.

30 липня того ж року представники КП склали дефектний акт, у якому зафіксували, що "Професійний садівник" висадив дерева неналежного виду. Представник фірми цей акт підписувати відмовився.

Невідповідність виду висаджених дерев підтверджується також Звітом, затвердженого директором ННЦ "Інститут біології Київського національного університету імені Тараса Шевченка".

Нагадаємо, у квітні 2013 року прес-служба КМДА повідомляла, що 115 із 289 м’ясочервоних каштанів - це подарунок від компанії UDP народного депутата від партії регіонів Василя Хмельницького. Висадкою каштанів на Хрещатику займалися особисто екс-глава КМДА Олександр Попов і секретар Київради Галина Герега.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!