НБУ визнав неплатоспроможними банки: "Аксіома", "Меліор банк" та "Інтеркредитбанк"

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 11:37

9 жовтня Нацбанк прийняв рішення про віднесення банків "Аксіома", ПАТ "Меліор банк" та "Інтеркредитбанк" до категорії неплатоспроможних з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів .

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

За результатами здійснення нагляду за діяльністю ПАТ "Комерційний банк "Аксіома", ПАТ "Інтеркредитбанк" та ПАТ "Меліор банк" з питань дотримання ними законодавства з питань запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму Національний банк неодноразово виявляв у їх діяльності факти порушень законодавства з питань фінансового моніторингу.

Згідно із повідомленням, Нацбанк за останні роки неодноразово притягав вищезазначені банки до відповідальності за порушення вимог законодавства з питань фінансового моніторингу.

Реклама:

Зокрема протягом 2012-2014 років до "Аксіома" НБУ застосував шість заходів впливу (санкцій) за порушення зазначеного законодавства.

Водночас за результатами перевірок діяльності зазначених банків, проведених регулятором у вересні 2014 року, установлено факти здійснення масштабних операцій із готівковими коштами в національній валюті.

"Невжиття зазначеними банками заходів, достатніх для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму, створили умови для здійснення ними ризикової діяльності", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ планує ліквідувати "Прайм банк" через факти порушень законодавства з питань фінансового моніторингу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: