"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром": борг "Нафтогазу" становить 5,3 мільярда

Вівторок, 16 вересня 2014, 13:08

Борг "Нафтогазу України" перед "Газпромом" становить 5,3 млрд доларів.

Про це йдеться в повідомленні "Газпрому", пише "ІТАРТ-ТАСС".

"Перспективи взаємовідносин компаній в цьому напрямку повністю залежать від вирішення питання погашення заборгованості", - йдеться в повідомленні.

Рада директорів "Газпрому" також розглянув питання про постачання російського газу європейським споживачам через територію України в майбутній осінньо-зимовий період.

Реклама:

"Учасники засідання підкреслили, що надійність цих поставок може бути забезпечена тільки за умови суворого виконання "Нафтогазом України" контракту на транзит. Рада директорів доручила правлінню продовжити роботу в рамках укладених між "Газпромом" і "Нафтогазом" контрактів про обсяги та умови транзиту природного газу через територію України і про купівлю-продаж природного газу, включаючи врегулювання заборгованості українською компанією за поставлений газ", - йдеться в повідомленні.

Правлінню також доручено вжити заходів з мінімізації ризику зриву транзитних поставок газу європейським споживачам в осінньо-зимовий період 2014-2015 років, вказує "Газпром".

Як відомо, НАК "Нафтогаз України" вимагає від "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі перегляду цін на газ, що діють починаючи з 2011 року.

Нагадаємо, 15 вересня російська сторона повідомила, що тристороння газова зустріч РФ-ЕК-Україна 20 вересня не відбудеться, обговорюється інша дата.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!