Сербія погодилася на будівництво "Південного потоку"

Середа, 9 липня 2014, 09:08

Контракт з будівництва магістрального ділянки газопроводу "Південний потік" на території Сербії обсягом близько 2,1 мільярда євро підписаний в Белграді.

Про це повідомила сербська національна газова компанія "Сербіягаз", пишуть "РИА Новости".

Як повідомляється, церемонія підписання документа між компаніями ТОВ "Південний потік Сербія" (South Stream Serbia AG) і ВАТ "Центргаз" відбулася у вівторок увечері в офісі "Сербіягаз".

Підписи під угодою поставили співдиректор "Південного потоку Сербія" глава "Сербіягаз" Душан Баятович і заступник начальника департаменту з управління проектами "Газпрому" Олександр Сиромятін, а також гендиректор "Центргаза" Станіслав Анікєєв.

Реклама:

За їх словами, перший газ по сербському ділянці газопроводу піде, як і планувалося, до кінця 2016 року.

"Центргаз" (входить до групи "Газпром") переміг у тендері на будівництво магістрального газопроводу "Південний потік" на території Сербії.

Компанія займеться проектуванням, постачанням обладнання і матеріалів, будівельно-монтажними роботами, навчанням персоналу та введенням в експлуатацію "Південного потоку" в Сербії.

Умовами контракту передбачається, що для реалізації окремих видів робіт будуть залучені на субпідряд сербські компанії.

З метою диверсифікації маршрутів експортних поставок природного газу "Газпром" реалізує проект будівництва газопроводу через акваторію Чорного моря в країни Південної і Центральної Європи - "Південний потік".

У листопаді 2009 року була зареєстрована спільна проектна компанія "Південний потік Сербія". Частка "Газпрому" в ній становить 51%, "Сербіягаз" - 49%.

Як відомо, 24 червня ухвалено остаточне інвестиційне рішення щодо будівництва газопроводу "Південний потік" на території Австрії, який планується прокласти по дну Чорного моря в обхід України.

Нагадаємо, на початку червня Єврокомісія оголосила про свій намір призупинити реалізацію проекту "Південний потік" в країнах ЄС, в першу чергу - в Болгарії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: