Росія і Австрія підписали угоду про будівництво ділянки "Південного потоку"

Вівторок, 24 червня 2014, 15:11

Ухвалено остаточне інвестиційне рішення щодо будівництва газопроводу "Південний потік" на території Австрії, який планується прокласти по дну Чорного моря в обхід України.

Про це повідомили в управлінні інформації "Газпрому", передає УНІАН.

Як зазначається, у вівторок, у Відні у рамках візиту президента РФ Володимира Путіна до Австрійської Республіки очільник "Газпрому" Олексій Міллер і генеральний директор компанії OMV Герхард Ройсс підписали Угоду акціонерів спільної проектної компанії South Stream Austria GmbH.

"Угода передбачає взаємодію сторін щодо реалізації проекту будівництва австрійської ділянки газопроводу "Південний потік" з пропускною спроможністю 30-32 млрд кубометрів на рік від кордону з Угорщиною до кінцевого пункту в Баумгартені. У рамках підписаної угоди також ухвалене остаточне інвестиційне рішення, засноване на узгоджених критеріях, з будівництва газопроводу на території Австрії", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Відзначається, що сторони планують отримати всі необхідні дозволи для будівництва "Південного потоку" до кінця 2015 року. Введення в експлуатацію австрійської ділянки газопроводу намічене на кінець 2016 року.

"Проект "Південний потік" підтримують найбільші енергетичні компанії Європи. Угода з OMV - важливий крок на шляху створення нового транс'європейського газотранспортного маршруту. Вже наступного року "Південний потік" стане додатковою гарантією надійності і гнучкості поставок російського газу на ринки Європи", - сказав Міллер.

У свою чергу Ройсс зазначив, що, реалізуючи проект "Південний потік", "Газпром" і OMV підвищують безпеку поставок для всієї Європи і, зокрема, для Австрії.

"Цей контракт також зміцнює роль Баумгартена як ключового європейського центру газопостачання", - сказав він.

Як повідомлялося, на початку червня Єврокомісія оголосила про свій намір призупинити реалізацію проекту "Південний потік" в країнах ЄС, в першу чергу - в Болгарії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: