"Укртрансгаз" переплатив 45 мільйонів за комп’ютери

Понеділок, 2 червня 2014, 09:21

Антимопольний комітет виявив порушення на закупівлях "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" комп’ютерної техніки у ТОВ "МК Інжиніринг".

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на повідомлення АМКУ.

Встановлено, що у 2010 році ТОВ "МК Інжиніринг" узгодило свої дії на тендері з ТОВ "Галант" і отримало замовлення на 30 мільйонів гривень. У зв’язку зі спотворенням результатів торгів фірми "МК Інжиніринг" і "Галант" оштрафували у розмірі 1 мільйон гривень та 200 тисяч гривень відповідно.

Крім того, у вересні 2011 року "Укртрансгаз" уклав угоду з ТОВ "МК Інжиніринг" на 101,47 мільйона гривень. 

Реклама:

Під час розслідування встановлено, що "МК Інжиніринг" закуповуючи товар через посередника (за наявності прямого договору з офіційним дистриб’ютором) та додавши власну націнку підвищило вартість товару майже у 3 рази порівняно з реальною вартістю товару, що призвело до перевитрачання бюджетних коштів більш ніж на 45 мільйонів гривень.

Відомо, що і цього разу єдиним конкурентом було ТОВ "Галант".

Антимонопольний комітет повідомив "Укртрансгаз", що держкомпанія має право вжити заходи з відшкодування нанесеної їй шкоди, спираючись на рішення комітету.

Власниками "МК Інжиніринг" протягом 2010 року були донеччанка Тетяна Морозова і киянин Сергій Павлов, син Юрія Павлова, тоді заступника голови Київської облради, який належав до Партії регіонів..

Сьогодні власниками "МК Інжиніринг" значаться офшорні компанії "Марана Стар ЛТД." і "Монтекастілло Стар ЛТД.", зареєстровані на Тортолі (Британські Віргінські острови). Директором залишився Михайло Морозов.

Як повідомлялося, компанія "МК Інжиніринг" виступала посередницькою структурою при перерахуванні коштів від "Укртрансгазу" на інші компанії, які мали статутний капітал до 1 тисячі гривень.

З 2008 року, коли було засновано "Віснику державних закупівель", опубліковано дані про підряди "МК Інжініринг" на 653,2 мільйона гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!