Росія заборонила поставки українського сиру до Криму

Середа, 30 квітня 2014, 11:47

Заборона на поставки українського сиру в Росію поширена і на Кримський півострів.

Про це повідомила "Інтерфаксу" керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Анна Попова.

"Поставки АТ "Пирятинський сирокомбінат" припинені також в Республіку Крим та місто федерального значення Севастополь", - сказала вона.

За словами Попової, АТ "Пирятинський сирокомбінат" - єдиний український завод, який до останнього часу поставляв сир у Крим.

Реклама:

На початку квітня російська санітарна служба заборонила ввезення на територію країни продукції шести українських підприємств, що виробляють сир.

"Порушення - серйозні. На жаль, ми повинні констатувати, що українська продукція в останні роки стала володіти високими ризиками в санітарно-епідеміологічному відношенні і в області виконання законодавства у сфері захисту прав споживачів", - сказала Попова.

"Ми говоримо про це протягом останніх років. На жаль, робота над помилками не була проведена. Ми знову говоримо про порушення низкою українських виробників законодавства у сфері захисту прав споживачів і про фальсифікації продукції", - заявила вона.

Як відомо, 7 квітня Росспоживнагляд призупинив ввезення на територію РФ молочної продукції українських виробників: ПП "Рось", філія "Охтирський сиркомбінат", АТ "Пирятинський сиркомбінат", ТОВ "Гадячсир", ПАТ "Золотоношський маслоробний комбінат" та ТОВ "Техмолпром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: