Будівництво переходу через Керченську протоку обійдеться в 1,5-3 мільярда

П'ятниця, 31 січня 2014, 12:14

Будівництво транспортного переходу через Керченську протоку обійдеться в 1,5-3 мільярда доларів.

Про це повідомив урядовий уповноважений з питань співробітництва з РФ, країнами-учасницями СНД, Євразійського економічного співтовариства та іншими регіональними об’єднаннями Валерій Мунтіян.

"Окупиться перехід орієнтовно за 5-10 років. Передбачається співфінансування сторін на паритетних засадах, для чого планується створення спільного українсько-російського підприємства", - сказав Мунтіян.

Як повідомив урядовий уповноважений, уже створена спеціальна міжурядова робоча група. На першому етапі робоча група запропонує місце розташування й основні технічні параметри транспортного переходу.

Реклама:

"Це потужний, перспективний проект, і інвестиції по ньому обов’язково будуть. У ньому зацікавлені великі гравці: Європа, РФ, Китай і Казахстан", - заявив Мунтіян.

Тому, за його словами, цей проект володіє сильним мультиплікаційним ефектом і стимулюватиме розвиток транзитного потенціалу країни, що забезпечить збільшення валютних надходжень і підніме рівень глобальної конкурентоспроможності України.

Як повідомлялося, уряд України затвердив Угоду з урядом Російської Федерації про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!