Кабмін затвердив угоду з РФ щодо переходу через Керченську протоку

Четвер, 30 січня 2014, 12:20

Уряд України затвердив Угоду з урядом Російської Федерації про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

Про це повідомив в.о. віце-прем'єра Олександр Вілкул, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уряд затвердив Угоду між Кабінетом міністрів і урядом РФ про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, підписану 17 грудня 2013 в Москві", - сказав Вілкул.

За його словами, документом передбачено, що сторони в 2014 році після проведення інженерно-геологічних досліджень спільно розроблять техніко-економічне обгрунтування (ТЕО).

Реклама:

В ТЕО будуть проаналізовані існуючі та прораховані перспективні потоки вантажів і пасажирів, визначені майбутній тип транспортного переходу (тунель або міст), варіанти проектування і будівництва. На підставі цього ТЕО розглядатися рішення про перспективи будівництва транспортного переходу .

Як повідомлялося, уряд України та РФ 17 грудня підписали угоду про спільні дії з організації будівництва і поетапної реалізації проекту створення транспортного переходу через Керченську протоку.

Угода з організації будівництва об'єкту передбачає, що сторони в 2014 році спільно розроблять техніко-економічне обгрунтування (ТЕО), на підставі якого будуть прораховані потоки вантажів і пасажирів і будуть прийматися рішення про його проектуванні та будівництві.

Крім того, на підставі ТЕО буде визначений майбутній тип транспортного переходу - у вигляді тунелю або мосту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!