Клименко: від МВФ надійшов позитивний сигнал

Неділя, 8 грудня 2013, 21:25

Україна отримала позитивні сигнали від Міжнародного валютного фонду і найближчим часом можна буде побачити реальні результати в переговорах двох сторін.

Про це заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко в ефірі випуску "ТСН" у неділю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується МВФ, то наші позиції з тарифної політики, з бюджетної політики, з монетарної політики значно зблизилися. І сьогодні надійшов сигнал, позитивний, від МВФ, і ми готові закінчувати переговори і отримувати кредити", - сказав він.

Відповідаючи на уточнююче запитання ведучої новин, в чому полягає цей позитивний сигнал, міністр сказав:

Реклама:

"Це конкретно стосується нашої тарифної політики, і того механізму, про який ми говоримо - не підвищувати тарифи , ми знаходимося у стадії переговорів, і нас сьогодні чують " .

Клименко також наголосив на позитивному ході переговорів, додавши, що "реальні кроки руху будуть видні протягом тижня-двох".

Раніше постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше заявив, що розмір кредиту, який може надати Україні МВФ, залежатиме від проведених в країні реформ.

За його словами, до узгодження конкретної суми повинна бути досягнута домовленість про політику, яка б усувала диспропорції та стимулювала зростання, представляючи основу для програми фінансування, яка може знадобитися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!