"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розмір кредиту МВФ залежатиме від проведених в Україні реформ

Субота, 7 грудня 2013, 15:32

Розмір кредиту, який може надати Україні МВФ, залежатиме від проведених в країні реформ.

Про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше, пише "Дзеркало тижня" .

"До узгодження конкретної суми повинна бути досягнута домовленість про політику, яка б усувала диспропорції та стимулювала зростання, представляючи основу для програми фінансування, яка може знадобитися", - сказав Ваше.

Він також додав, що йдеться про підвищення гнучкості обмінного курсу в поєднанні з політикою щодо зміцнення фінансового сектора, амбітні зусилля щодо бюджетної консолідації та скорочення величезних квазіфіскальних втрат в енергетичному секторі.

Реклама:

При цьому рекомендацію про більш гнучкий обмінний курсі банкір назвав далеко не новою.

"Це, зокрема, допомагало б згладжувати зовнішні шоки, що виникають через нестабільність експортних цін і зовнішнього попиту на українську продукцію, а також підвищити золотовалютні резерви країни і зберегти конкурентоспроможність внутрішніх виробників", - заявив Ваше.

За його словами, в середньостроковій перспективі, таргетування інфляції є належної основою грошово-кредитної політики для України, і підготовка до його введення повинна бути прискорена.

Вже відомий список рекомендацій МВФ він доповнив ще однією - "всеосяжні структурні реформи для поліпшення бізнес-клімату та стимулювання зростання економіки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!