Янукович похвалився, що домовився про 8 мільярдів із Китаєм

Четвер, 5 грудня 2013, 13:26

Документи, підписані в рамках державного візиту президента Віктора Януковича до Китаю, можуть забезпечити Україні близько 8 млрд доларів інвестицій.

Про це заявив глава держави у Пекіні після підписання двосторонніх документів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Підписані сьогодні документи розширюють економічне співробітництво. Ми ще не рахували, скільки це буде в грошовому еквіваленті, але раніше ми робили підрахунки, що йдеться приблизно про 8 млрд доларів залучення інвестицій в економіку України", - сказав Янукович.

Він додав, що документи, які ще доопрацьовуються і будуть підписані найближчим часом, також значно збільшать обсяг інвестицій із китайської сторони в українську економіку.

Реклама:

Президент України наголосив, що під час переговорів сторони порушували питання активізації стратегічного партнерства й перехід до практичної реалізації низки спільних проектів у таких сферах, як авіа- та суднобудування, АПК, енергетика, зокрема відновлювальна, будівництво низки інфраструктурних об'єктів.

"Обговорення у вузькому колі було конкретнішим. Ми відзначили переведення роботи міжурядової українсько-китайської комісії на постійний контроль за виконанням доручень глав держав, перегляд і відновлення програми стратегічного партнерства з точки зору її розширення, зокрема договірно-правової бази, і значне розширення інвестиційних програм", - наголосив Янукович.

Як повідомлялося, 4 грудня Ставицький підписав угоду з китайською національною хімічною інжиніринговою корпорацією про співробітництво з будівництва заводів з виробництва синтетичного газу в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!