Україна і Китай домовилися про будівництво заводів з виробництва газу

Середа, 4 грудня 2013, 19:41

Едуард Ставицький підписав угоду з китайською національною хімічною інжиніринговою корпорацією про співробітництво з будівництва заводів з виробництва синтетичного газу в Україні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства енергетики та вугільної промисловості.

За інформацією прес-служби, підписання угоди відбулося в рамках виконання програми заміщення споживання природного газу вітчизняним вугіллям відповідно до кредитної угоди між банком розвитку Китаю та НАК "Нафтогаз України", підписаної 25 грудня 2012 року, на загальну суму 3,656 млрд доларів.

"Фактично, підписання цієї угоди - це старт практичної реалізації масштабного спільного проекту, оскільки проектна пропозиція також готувалася нашими китайськими партнерами", - зазначив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

Реклама:

За його словами, угодою визначено строки проведення підготовчих робіт для початку будівництва.

"Китайська національна хімічна інжинірингова корпорація та її дочірня компанія "Вухуань Інжиніринг" займають не тільки домінуючі позиції на ринку Китаю, а також є світовими лідерами в галузі вуглехімії", - зазначив Ставицький.

Він також додав, що реалізація даного проекту дозволить Україні щорічно заощаджувати до 4 млрд кубометрів природного газу, створить більше 2 тисяч нових робочих місць, забезпечить стабільний ринок збуту вітчизняного вугілля в обсязі до 10 млн тонн щороку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!