Фірташ відхрестився від посередництва між "Газпромом" і "Нафтогазом"

П'ятниця, 13 грудня 2013, 12:28

Голова ради директорів і власник компанії Group DF Дмитро Фірташ заперечує можливість існування посередника в газових поставках між НАК "Нафтогаз" і російською компанією "Газпром".

Про це він повідомив "Українським Новинам".

"НАК "Нафтогаз" і РАТ "Газпром" мають прямий контракт на поставку газу в Україну, і тут не може бути жодного посередника", - сказав Фірташ.

"Хорошим рішенням для України було б зменшення ціни на газ, оскільки це зменшило б навантаження на держбюджет і підвищило б рентабельність українських підприємств, що, своєю чергою, збільшить їх доходи й кількість робочих місць в Україні. Що стосується моєї компанії, то в умовах лібералізованого ринку газу в Україні, ми поставляємо з Росії необхідний для потреб Групи обсяг газу", - зазначив власник Group DF.

Реклама:

Раніше ЗМІ повідомляли, що влада України й Росії обговорює можливість появи посередника в поставках газу для "Нафтогазу" з боку "Газпрому".

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович розраховує на завершення переговорів з Росією про ціну на закуповуваний українською стороною природний газ до кінця 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!