За "швидкі" переплатили 200 мільйонів гривень - голова ТСК

Понеділок, 4 листопада 2013, 20:31

Голова тимчасової слідчої комісії Верховної ради з розслідування діяльності Міністерства охорони, депутат фракції "Батьківщина" Анатолій Дирів заявляє про зловживання Мінохорони здоров'я під час проведення конкурсних торгів на закупівлю машин екстреної медичної допомоги.

"Нічого незвичайного не сталося, тому що вже 1 жовтня я від людей, наближених до Міністерства охорони здоров'я, отримав sms, в якому чітко було написано, хто виграє, на яких умовах та інше", - сказав він у понеділок після оголошення МОЗ переможців тендера.

При цьому він висловив побоювання: "Тут дивує інше питання, коли виробник говорить, що обладнання буде європейського виробництва, а ми знаємо, що 18 із 21 позиції обладнання - це китайський виробник. Побачимо. Дай Боже, щоб ми помилялися".

Водночас народний депутат наголосив, ще не отримав відповіді на запитання про вартість базової моделі автомобіля, який компанії-учасники тендера обладнали під "швидку".

Реклама:

"Ми не знаємо, за якою ціною закуплено базовий автомобіль", - сказав Дирів.

Крім того, нардеп припустив, що "є на 200 млн гривень переплата за ці автомобілі. Є чіткий перелік обладнання. Заходиш в Інтернет, знаходиш обладнання, яке тут зазначено, виробника, береш калькулятор і рахуєш. Порахувавши вартість базового автомобіля, обладнання, виходить 430-460 тисяч гривень".

Парламентар зазначив, що вартість закупівлі за тендером МОЗ одного автомобіля становить 650 тисяч гривень.

"Гола", базова модель - 237 тисяч гривень. Це один автомобіль. Уявіть, яку знижку дають дилери на закупівлю тисячі автомобілів. І мені дуже хочеться побачити на 400 тисяч гривень обладнаний автомобіль", - зазначив Дирів.

Як повідомлялося, в понеділок Міністерство охорони здоров'я України повідомило, що визначило переможців тендера на закупівлю більшої частини від запланованої кількості автомобілів екстреної медичної допомоги.

За даними МОЗ, у переможця конкурсних торгів ПрАТ "НВО "Практика" закуплять 913 машин типу "В" за ціною 645,5 тисяч гривень за одиницю та 143 типу "С" за 844 тисячі гривень за машину.

Крім того, у переможців тендера ТОВ "Ілатанмед" міністерство закупить 150 автомобілів типу "В" по 649 тисяч гривень за одиницю, в іноземного підприємства "АІС-столиця" за результатами торгів планують закупити 103 "швидкі" по 475 тисяч гривень за машину.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: