"Метінвест" заявляє про втрати через перевірки на російській митниці

Середа, 14 серпня 2013, 19:04

Група "Метінвест" заявляє про фінансові втрати у зв'язку з посиленням перевірок української продукції на російській митниці.

Про це йдеться в повідомленні групи, передають "Українські новини".

У ньому наголошується, що офіційно додаткових торговельних обмежень Росія не вводила, але з 13 серпня 2013 року відносно продукції "Метінвесту" почали проводитися додаткові заходи з митного контролю.

"Це суцільний огляд з переваженням усього вступника металу. Також російська митниця стала в деяких випадках вимагати відбору проб, в результаті яких порушується цілісність металопродукції. Все це обертається для нашої компанії серйозними фінансовими втратами", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Компанія також заявляє про масові перевірки достовірності сертифікатів походження імпортованої з України металопродукції з подальшою їх відправкою на експертизу до Москви, яка може тривати до 2 місяців.

У повідомленні підкреслюється, що раніше справжність сертифікатів походження на продукцію групи компаній ніколи не ставилася під сумнів.

У зв'язку з цим на російських митних пунктах створюються черги і зриваються строки поставок, що веде до підриву ділової репутації та матеріального збитку як українських постачальників, так і російських імпортерів.

Як відомо, Федерація роботодавців України, очолювана українським олігархом Дмитром Фірташем, звернулася до прем'єр-міністра України Миколи Азарова з проханням сприяти швидкому вирішенню торгових спорів із РФ, що призвели до блокування широкої номенклатури українських товарів російською митницею.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: