У Фірташа кажуть, що митниця Росії зупинила весь український експорт

Середа, 14 серпня 2013, 14:38

Федерація роботодавців звернулась до прем’єр-міністра Миколи Азарова з проханням посприяти вирішенню на міжурядовому рівні проблем, які почали виникати в українських підприємств-експортерів на російській митниці.

ФРУ вже направила відповідний лист, йдеться у повідомленні федерації.

"Рошеном" справа не обмежилась. Проблеми в українських експортерів з проходженням митного контролю на митниці РФ почали виникати ще з 20-х чисел липня. Про це свідчать звернення підприємств до ФРУ, які надходять протягом останніх двох тижнів", - сказано у повідомленні.

За даними федерації, керівництво цих підприємств повідомляє про те, що у них виникли проблеми на російській митниці.

Реклама:

"Це виражається у тому, що транспортні засоби, які перевозять продукцію українських товаровиробників, на кордоні РФ підлягають безпричинній суцільній перевірці, включаючи вивантаження, переваження вантажу та завантаження його назад", - сказано у повідомленні.

В федерації зазначили, що все це призводить до збільшення термінів простоїв вагонів та інших транспортних засобів, і як наслідок, веде до подорожчання або зриву поставки товарів, псування продукції, а також підриває позиції українських товаровиробників на ринку Росії.

За інформацією ФРУ, з 00:00 години 14 серпня до профілю ризику системи управліннями ризиками Федеральної митної служби РФ до перших чотирьох десятків підприємств, які туди потрапили у липні 2013 року, були додані всі без виключення українські експортери.

"При цьому заходи попередження ризику були ще більш посилені. По суті мова йде про повну зупинку українського експорту на невизначений час, аж до тижнів або навіть місяців", - сказано у повідомленні.

Як відомо, головою Федерації роботодавців України є олігарх Дмитро Фірташ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: