"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німці кажуть, що українська "труба" у хорошому стані

Вівторок, 18 червня 2013, 12:01

Газотранспортна система України знаходиться у хорошому стані, проте модернізація насосних станцій багаторазово підвищить їх ефективність.

Про це в інтерв'ю "Комерсант-Україна" розповів директор німецької компанії Ferrostaal Industrieanlagen, запрошеної українською стороною для модернізації компресорної станції "Бар" магістрального трубопроводу Союз Кай Евальдсен.

"Виходячи з побаченого, можна сказати, що ГТС знаходиться у хорошому стані. Але модернізація насосних станцій багаторазово підвищить їх ефективність. Заміна старих, низькоефективних газових турбін на виконані за останнім словом техніки електротурбіни знизить витрати використовуваного на перекачування газу", - сказав Евальдсен.

Він також зазначив, що такого висновку німецькі експерти дійшли, проаналізувавши не лише станцію "Бар", а й усю ГТС.

Реклама:

"Незважаючи на вік, вона знаходиться у хорошому стані - за системою стежили і дуже добре підтримували. Таким чином, відповідь на питання, що краще: нова ГТС або ремонт і модернізація, дуже простий - останній варіант найкращий", - повідомив він.

Крім того, Евальдсен також повідомив, що про проект модернізації української ГТС компанія дізналася з європейських газет, а до тендеру була запрошена представниками "Укртрансгазу".

Як пише видання, координувати усі наземні операції буде компанія "Машекспорт", що входить до російської групи МРКС.

Як повідомлялося, наприкінці березня 2012 року НАК "Нафтогаз України" визначив переможцем конкурсу з вибору оцінювача вартості активів української ГТС ТОВ "Бейкер Тіллі Україна ЕК" (Київ) - незалежного члена міжнародної мережі Baker Tilly International.

Компанія повинна була провести оцінку системи магістрального трубопровідного транспорту газу, зокрема підземних сховищ газу та об'єктів інфраструктури, у термін до 1 серпня 2012 року.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що модернізація української ГТС коштуватиме 4,5 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!