Азаров розповів, скільки коштуватиме модернiзацiя української "труби"

Понеділок, 10 вересня 2012, 11:57

Модернізація української ГТС коштуватиме 4,5 мільярди євро.

Про це заявив прем’єр-міністр Микола Азаров, наголосивши на актуальності створення консорцiуму у складi України, Росiї та Євросоюзу для такої модернiзацiї, передає "Радіо Свобода".

"Ми розумiємо, що газовi конфлiкти України та Росiї останнiх рокiв продемонстрували необхiднiсть спiльної координацiї дiй у питаннях енергетичної безпеки – маю на увазi поєднання iнтересiв Росiї як постачальника, України як транзитера, ЄС як основного споживача", – написав Азаров у своїй статтi в нiмецькiй газетi Frankfurter Allgemeine Zeitung, текст якої наводить газета "Известия в Украине".

За словами прем’єра, уряд пропонує передати управлiння ГТС мiжнародному консорцiуму в складi України, Росiї та Євросоюзу, що "забезпечував би її прозоре i справедливе адмiнiстрування, здiйснив би її модернiзацiєю, яка коштуватиме загалом 4,5 мільярди євро".

Реклама:

"Пропускна спроможнiсть нашої ГТС збiльшиться приблизно на 30%. Крiм того, сильнi морози продемонстрували, що нi "Пiвнiчний потік", нi "Пiвденний потік" не мають i не можуть мати надiйних газосховищ, резерви яких могли би бути задiянi в перiод особливо низьких температур. В Українi такi сховища є", – зазначив Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: